Berichten

Shakespearetheater Diever speelt opnieuw Midzomernachtdroom!

Shakespearetheater Diever: Midzomernachtdroom
Shakespearetheater Diever: Midzomernachtdroom

Wegens succes is de voorstelling Midzomernachtdroom opnieuw te zien in het Globetheater in Diever.

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft.

Voorstellingen worden gespeeld op 14, 20 en 21 oktober 2017 en op 3, 9 en 10 februari 2018.

Voor kaarten: http://www.globetheaterdiever.nl/Kaartverkoop

Uit de oude doos: Toverlantaarn uit Breukelen (1991)

Uit de oude doos:

In 1991 deed Toneelgroep De Toverlantaarn uit Breukelen mee met het Eenakterfestival in Vleuten en won de eerste prijs met de vertolking van “Tussen de happen door” van Alan Ayckbourn.

Op de foto (vlnr) Maeve van der Steen (jurylid), Ton Brandenburg,          Mieke Stoker, Bert Wijers, Henny Presburg en Theo Bots.

Artikel uit De Brug van 29 mei 1991: De Toverlantaarn wint de eerste prijs op het Eenakterfestival in Vleuten

Shakespearetheater Diever op Podium.TV

 

Shakespeare Diever in Toneelmeesters van Podium.TV

Woensdag 21 september om 17:00 uur is het Shakespearetheater Diever te zien in het programma Toneelmeesters van Podium.TV.

Directe link aflevering (vanaf 22 september is dit de link waarop u de aflevering kunt terugkijken): www.podium.tv/nl/201609211700

Toneelmeesters is een programma over en vanuit één van de vele theaters in het Noorden van ons land. Theatermaker Arno van der Heyden gaat op zoek naar allerlei wetenswaardigheden en naar de mooiste voorstelling. In Toneelmeesters krijgen we een kijkje achter de schermen bij zowel de grote bekende theaters als de kleine onbekende zalen.

De televisiezender voor Noord Nederland
Podium.TV is te vinden op de kabel bij Ziggo (kanaal 35), Kabelnoord (19), SKVeendam (19) en Caiway (39). Daarnaast is alles live en on demand terug te zien op www.Podium.TV

Dr. Pol bij de laatste voorstelling van Richard III

Dr. Pol en zijn vrouw met onze dochters Merel en Emma
Dr. Pol en zijn vrouw met onze dochters Merel en Emma

Dr. Pol van de populaire televisieserie The Incredible Dr. Pol van National Geographic, heeft samen met zijn vrouw de laatste voorstelling van Richard III bezocht. Tijdens de voorstelling heeft National Geographic opnames gemaakt voor de serie. Dr. Pol en zijn vrouw vertelden na afloop dat ze zeer hadden genoten van het toneelstuk. Ze maakten ook nog even tijd voor een praatje en een foto met zijn fans.

Dr. Pol krijgt een worst van Scouting Diever. Foto: Scouting Diever
Dr. Pol krijgt een worst van Scouting Diever. Foto: Scouting Diever
Dr. Pol en zijn vrouw met de volledige cast en een aantal medewerkers van Richard III. Foto: Koen Timmerman
Dr. Pol en zijn vrouw met de volledige cast en een aantal medewerkers van Richard III. Foto: Koen Timmerman

The incredible Dr. Pol wordt in 26 landen, waaronder Nederland, uitgezonden op National Geographic Channel. De reality-serie laat het dagelijks leven zien van dierenarts Jan Pol, zijn familie en personeel.

National Geographic maakt opnames tijdens de voorstelling van Richard III. Foto: Shakespearetheater Diever
National Geographic maakt opnames tijdens de voorstelling van Richard III. Foto: Shakespearetheater Diever

A horse, a horse! Laatste voorstelling Richard III

Floris Albrecht in de rol van Richard III. Foto: Koen Timmerman
Floris Albrecht in de rol van Richard III. Foto: Koen Timmerman

Voor de laatste keer in de open lucht “A horse, a horse!…”

Shakespearetheater Diever speelt vanavond voor de laatste keer Richard III in het Shakespearetheater in Diever. Floris Albrecht als Richard en alle andere spelers hebben dan 25 voorstellingen met veel plezier gespeeld in een mooie en succesvolle productie onder leiding van Jack Nieborg. Ruim 22.000 bezoekers hebben Richard III gezien. Al voor de première waren alle voorstellingen uitverkocht. Behalve de spelers, zijn meer dan 100 vrijwilligers voor- en achter de schermen betrokken bij deze productie. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Met een beetje weemoed nemen we vanavond afscheid. Na de laatste voorstelling wordt het nieuwe stuk van volgend jaar bekend gemaakt. Gelukkig hoeven we niet zo lang te wachten. In oktober beginnen de repetities voor Midzomernachtdroom en wordt Richard III nogmaals, maar dan in een verkorte versie gespeeld in het nieuwe Globetheater.

Richard III komt in het nieuwe Globetheater in Diever!

richard-3-in-het-globetheater

Richard III, de succesvolle voorstelling van het Shakespearetheater in Diever, komt nu in verkorte vorm in het nieuwe Globetheater in Diever.

De voorstelling Richard III vertelt het boeiende verhaal van de sluwe Richard die iedereen uit de weg ruimt, de macht grijpt en op het slagveld aan zijn einde komt.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie: http://www.globetheaterdiever.nl/Voorstellingen/RICHARD%20III

Decorbouwers gezocht!

Shakespearetheater Diever is op zoek naar handige handen die als vrijwilliger willen meehelpen aan de bouw van decors voor de komende voorstellingen in het nieuwe Globetheater.

Om vertrouwd te raken met deze materie organiseert Shakespearetheater Diever voor belangstellenden een korte cursus Decorbouw van 4 avonden, in oktober t/m januari. Op 29 september is er een informatieavond.

Hebt u tijd en lijkt het u mooi om hier aan mee te doen, neem dan contact op. Ik breng u dan in contact met decorontwerper Janco van Barneveld.

Nog enkele voorstellingen te gaan

Voorstelling Richard III. Foto: Koen Timmerman
Voorstelling Richard III. Foto: Koen Timmerman

Nog enkele voorstellingen te gaan en dan is het zomerseizoen voor het Shakespearetheater in Diever afgelopen. Met veel plezier kan ik terugkijken op de rol van Moordenaar, Boodschapper en James Blunt.

De sfeer op en achter het toneel is altijd geweldig. Iedereen heeft er zin in en de reacties zijn lovend, dat is merkbaar bij iedereen die aan deze productie meewerkt.

Nog even en dan hebben we een paar weken rust en dan begint een nieuwe uitdaging. De repetities van Midzomernachtdroom beginnen in oktober. In januari 2017 zijn de eerste try-outs en de première.

Al meer dan 600 kaarten verkocht voor Midzomernachtdroom!

 

globetheater-diever

De voorverkoop voor de voorstelling Midzomernachtdroom is een succes. Er zijn inmiddels al meer dan 600 kaarten verkocht, extra voorstellingen worden ingepland.

Midzomernachtdroom wordt opgevoerd in het nieuwe Globetheater in Diever, wat onlangs feestelijk werd geopend door de Commissaris van de Koning en de burgemeester van Westerveld.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten http://www.globetheaterdiever.nl/Voorstellingen/Midzomernachtdroom